Gunderupvej 116, Gunderup, 9640 Farsø

En spændende og unik ejendom med 25,5 ha jord ved skov og fjord

Netop hvor Trend Å falder ud i Bjørnsholm Bugt, ligger denne gamle hovedgård, Gunderup Hovedgaard i nordsiden af Trend Storskov.
Gunderup Hovedgaard har igennem dens 1000 årige historie haft mange forskellige ejere. Den første kendte ejer var Ture Ranke, hvis enke i 1470 afgav ejendommen til Farsø Kirke. Kirken overdrog i 1477 Gunderupgaard til Vitskøl Kloster, som ejede den de næste 60 år. Ejendommens hovedbygning blev genopbygget i 1716 efter en brand. De oprindelige avlsbygninger blev nedrevet i løbet af tyverne, og arealet der i sin tid var på små 3000 tønder land udgør nu 25,5 ha, der er beliggende ved ejendommen.

Der er 16 ha støtteberettiget jord, hvoraf 8,5 ha er i omdrift. De resterende 7,5 ha er vedvarende græs, der strækker sig helt ned til Trend Å. Herudover er der plantet ca. 12.000 nordmannsgran og 3.500 løvtræer.

Helt særpræget er parken nær ved ejendommen. Her finder du blandt andet den gamle voldgrav der i dag er fredet, det 600 årige egetræ og ikke mindst et utal af lindetræer i snorlige alléer.

Indvendigt bliver du straks betaget af den enestående hall, hvorfra du kan begive dig rundt og blandt andet opleve havestuen, den hyggelige pejsestue, biblioteket og det dejlige køkken-alrum. På 1. salen kan du ikke undgå at bemærke den smukke gamle dør fra en kirke, der åbner til ”tårnværelset”.

I sidefløjen finder du flere gode værelser og badeværelser. Ønsker du din egen ferielejlighed er der også mulighed for dette. Kun fantasien sætter grænser.
Herudover er der dobbelt garage og ikke mindst en 300 m2 stor og anvendelig udbygning med værksted.

Ejendommen emmer af historie og gode fortællinger. Heriblandt kan nævnes at den kongelige jagtejendom i området blev udstykket fra netop Gunderupgaard i 1933.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.